Pages

Sunday, December 18, 2011

myvi limited edition one and only

berangan tu tak salah.
so,to achieve sumting,berangan is a must.
:)

Hi & assalamualaikum.
As the past entry,I was talking about quitting
my previous job.done!
so,sekarang i buat ape?tanam jagung.
hahaha.ofkos its so not me lah kan nak anggur2 bagai.
i am currently working.
in an oversea bank which is not-so-famous
to us but for the chinese,it is one
of the well known bank.
OCBC Bank.yes.not as a manager
ofkos.and not as a banker.i am only the tiny-little
part of the bank yg play the
most important role in case to sustain the customer.
CSE @ customer Service Exec.
mmg sounds mcm senang.but its kind a
hard since my studied background is not from a banking
or a card division.plus,i am a science student.
hahaha.tpi in a bank?what u really need
is LANGUAGE @ soft skill.
my grammar may berterabur but i am dare
to say that i am dare to use my english skill.haha.
so,i'll be bond with OCBC fer almost 6 months.
and after that,still working with them
if they want us.
if not,ape susah,cari kerja lainla.

what about the myvi?
okay.like this.i have a dream which to have a car
within this year.but it is nearly the end of 2011
yet,i still dun have one.
so,i think i nak fulfill kan my dream nih
when i got my first salary
from ocbc.*which is half-month salary*
so,i need some times to think
but if u have any opinion,u may voice it out peeps:)

Wednesday, December 7, 2011

first job.last day.

after 4 months struggle stay kat cini,well,
at last aku akan melangkah pergi untuk
tinggalkan company nie,which means.meninggalkan
3 henpon nokia ku dri di bawa ke mana2.
Thank God!mls gila nk bwk hempon nih merata-rata.
but guesss what?!aku lom submit lagi notice resign!
ehehe.sbb apa?sbb boss takde dalam opis lah.
time2 nilah dia ntah ke mana.aduhai nye punn~

okay.well ekceli semlm i was attending an interview for a position
"customer service executive"..lame..i know i know.
tpi yg nih banking industry and the bank is gonna be
OCBC bank - Oversea Chinese Banking Corporation.
belom.belom kompom lagi.esok aku attend interview OCBC.
smlm baru level 1 and wat test.alhamdulillah.session smlm
was a success!esok tak tahu lah mcm mana.
why?sbb this bank client dia mostly singaporean.
you know lah kan singaporean ni..
english kene kencang beb!aku nih suam suam kuku aje.
ape2 pon,aku dh capai tahap ni,just doakan lah aku wat yg
the best ye.ammiinn.")

Tuesday, November 29, 2011

bersedey sedey dan beronok ronok

last weekend was amazing people!really one!
when my family were lingering around me,thats the best!
last weekend was my brother solemnization.melaka!
and this time,future-son-in-law of my mom pon ikot sama.
*my en.bf la,sape lagi*
mule2 rase agak cuak mengenangkan ape reaksi fmly aku nnti.
tp,alhamdulillah!everyone suke dia.especially my anak2 fruit.
huk3.mmg best even though ade la sikit kekecewaan belaku.
no matter what,we are family.air diincang takkan putos deee~

Thursday, November 24, 2011

perangai macam sampah!

patot ke tak buat perangai pd org yg
bagi kasih syg kat kau 200%?
patot tak kita "ter"sepak orang tu?
pon boley TERsepak kan?
boley pulak kau kata,syg,tpi dengan dia,
perangaikau mcm harem.
ape nak jdi ni?dh tak reti nk
besyukor ke?jgn lah pkir ape yg ko
dh wat kat dia.
ce ko pkir lak ape pengorbanan
yg dia dh wat kat ko.ce pkir.
tlglah jgn mcm sampah sgt.rasional la sikit.
mlm2 bute which 1 pagi,ko soh dia hantar ko la
ape la.ape ni??wth!hoi!wake up lah!
matang sikit,please?

Monday, November 14, 2011

mengantuk!!!tulun!!

mencilah cm ni.
tdo kol 2 je pon,bukan kol 4.
pon takleh tahan.ngantoks!!rase
nak naik sofa,bumm!!
memandangkan ade new staff,
kene lah tunjok berhemah cikit.hik3
ape nak wat ni??
tulun tulun!
memang dasar baby,kne tdo sharp kol 12.
haishh~

eh,ari ni nak msk ape ekh?
smlm dh masak nasik lemak.
mmg lazat sampai en.bf tambah 3x wo..
haha..masak kangkong ngan telor je la.
mls nk pkir:(
ngantok!

Wednesday, November 9, 2011

wajar or tak wajar??

its wajar, bukan waja okay.
dalam dilema actually.nak benti keje or nak stay.
if ikotkan hati marah last week,nak benti.
kalau ikotkan keselesaan bekerja,rase nak stay.
kenapa kau tanye?
penah tak korang g keje,ley on9?penah?
i mean selain waktu lunch la.
update blog?mcm yg aku wat skrg ni?
tak kan.mesti korang pressure mcm nak mampos kan.
so,aku punye keje sgt2 lah tak memrlukan aku
berfikir.cume bercakap.haha.tuh kelebihan aku,kan?
lagi best,g keje pakai jeans,ade korang pakai?
haha.lantak lah korang nak pkir ape.
actually aku ade gak terpikir nak tukar keje.
byk kali mencuba,tapi seolah-olah mcm keadaan tak
mengizinkan.xcident la,ape la.hurm.
memang la gaji aku tak delah cecah 2k tpi cukoplah
ntok aku.siapa kata aku tak teringin
gaji besar??teringin.tapi tulah.dalam dilema.
*ckp mcm dh dpt keje lain*haha
memanglah baru apply,tapi tu lah.dapat bank
2x panggil intrview,tak pegi sbb bile buat review sal keje tu,
ya ampunn!!tobat korang pon taknak.
so,aku mcm nk stay sampai ujung tahun ni je la kot.
sbb abg aku kahwin 3 dis.kalau aku tukar keje,susahla nak dpt cuti.
tempat sekarang??apply 1 day before pon,
sah2 dpt cuti.hik3.kadang2 ponteng ajerr..hik3
so,ape pendapat korang?
ce suare kan.tq!

Thursday, November 3, 2011

selamat ulang tahun bro!



Hai..most probably he will not read my blog but I still wanna post this entry.
specially dedicated to my beloved BROTHER,
NORIZAM B. RIMAN..yes,the first brother of mine & I called him
kakang which means abg in Jawa language.
I am so thankful to have a bro like him who always gimme
some guidance in achieving the impossible thing in this sarcastic life.
Thank You Allah. Again . for giving him as a replacement of my father.
Once I looked up at him, at least it will reduce my sorrow towards my late father.

Tomorrow I'll be leaving KL for my hometown.
*temporary not permenant*
to celebrate Raya Haji with my family.
Today I just got my pay so, before going back to my
home sweet home, I'll buy my beloved mom
some stuff just because its kind of repayment of what
her did all this while even though I know
the hardness in growing me up cannot be repay by money.
I just wanna make her happy.

I dont know why.These few days my mood always swinging here & there.
I feel like crying sometimes,overjoyed sometimes & easily get angry
sometimes. sorry for mr.hubby since he had to face all my
swinging mood patiently.&today I'll treat you,okay?*

So,here is my beloved brother.
*He resembles my late a lot,huh?*
(T_T)



Monday, October 31, 2011

AMLA.

Itu bukan bermaksud Aku Marah La..bukan bukan..
itu bermaksud "Anti Money Laundering Analyst" wich kerjenye kne
mghadap PC tok monitor every single unusual transaction done by the cust..
okay,sounds sgt corporate..*menyampahs*!
bla bla bla.dulu ngarot sal HSBC, ni nak ngarot sal citibank puleww~
itu lah position yg aku dpt intrvw invitation for the 2nd time this
month.yg 1st one aku purposely tak dtg sbb mls.this time,aku try bg xcuse,
tpi dia soh attend je dulu,pasal nk start keje,tak perlu risau.
ley nego.*yeay!*mesti korang ckp aku ni mata duitan,nak gaji besar
sbb tu apply bank.kan kan kan?lantak kau org lah nak pkir ape.
i noe what i need n what i want so,segala caci-maci adalah tidak dilayan.
okay.enough bout citibank!

last friday,aku tumpang samEEn balik kg halaman terchenta.
even hanye lah sekadar 1 hari spend time ngan si gedix nawal n mak,
tpi rase bebaloi sbb sempat balotkan sudu garfu,pasang langsir
& masokkan sumi dlm net.rase mcm ckop byk keje yg aku sempat wat.
so,hujong mnggu ni,still balik kg,again sbb raya aji & nk pass
some more kad jemputan . *bunyik aku yg bz lbih kan* ahaha

so,smpai lah trikh 3/12/11 tuh mmg aku akan bz memanjang since dh 12
taun umah aku takde kendri kawin kan,so,kena lah all out
untok yg nih. so,kpada smua readers,jmpotlah hadir ke teratak
buruk saya yg berada di perak bg memeriahkan lagi majlis sambut menantu
yg akan diadakan. so,tu je lah.
:)

Tuesday, October 18, 2011

jap ye boss.update blog dulu!hehe

hello hai hai hai & assalamualaikom!!
okay,sounds happy but actually tak sama sekali.
fes of ol,that day aku dh bli brg2 hntrn ntok my new-sis-in-law..
handbag & wedges from santa barbara..nice!*taste aku lah kan*
then,the day after,shopping fer my beloved one.
untuk ke melaka & kenduri rumah me nnti.
RM 100=4 pasang baju.murah kan??*sales lah uols*
so,isnin,meeting ngan boss & ckp benda yg sama ulang2.
*boring!!*then,dia wat plak keputusan mngejot dia,
which we have to make 30 calls per day fer the unifi!
oh my!so,arahan tuh berkuatkuasa today!lalalala~
so,nk gerak ah wat keje!huh!
p/s : tak sbr nk balik raye aji dang!:)

Friday, October 14, 2011

terbaik wok wok wok!!

okay.cheer over bagaikan MMP UKM.*tetibe lak teringat UKM*
mlm tadi,memenuhkan impian si cinta,
aku pon pegi lah menyaksikan movi yg hbis ganas buat aku
*since aku tak tengok wrestling,gnslah tu*
eheh.mmg best la. rase mcm nk betepok tgn & ikot audience
dlm moie bersorak pon ade.oh..mmg bebaloi ah tgk smlm.
dh lah murah.2 tix=RM 16 je wehhh!!!
&& best plak tuh!!mmg tak menyesal la mcm tengok nur kasih.
*ekceli aku tak suka tengok cter malay kat cinema*
except for kak limah.hahaha.
cter dia aku agak2 dlm taun 2020 or above la.
since ade dialog yg mengatakan dia penah tengok that
robot fight at 2016 sumting.*cool weh*
paling aku suke is the robot controller & hanfon dia
sumenye touch && lutsinar weh!!mmg best!!aku dh imagine
aku ade kat dlm cter tuh.
so,kau orang pon wajib tonton okay!:)

Thursday, October 13, 2011

new born!!new baby!!!hoyeh!!


"NUR KHALISAH AMNI"

was born on the 3rd october 2011

the 11th grandchildren for my mom
the 3rd gal in my life.

Such an adorable gal with a sharp nose
& nice mouth!

bbik tak sabar nak tggu u besar,amni!
cepat la besar ek!jln kedek2.

hahaha.
as promised,i dh upload her picca:)

Monday, October 3, 2011

malas mahu cerita panjang panjang

alahai..entri pon dah cukop panjang cik adek manisss....
ahaha..well,HSBC was suxxxxxx!!like susahnya gila vavi lah grammar quest kau!!!
argh!!!tension!!!punah segala harapan bagai nk keje hsbc..
hupmh..oi,banyak lagi lah bank kat mesia nih,ape ade hal stakt hsbc..
*ayat nk sedapkan ati!!hsbc global lah ngok!!*

well,tak kesah lah kan..yang penting,i got a new niece ari nih!!wah....
kalau dulu,ade kakak nawal je,then kak ngah pon laher...
nih kakak dh besar, k.ngah kecik lagi,new gegirl laher..so,nnti,ade 3 gegurl lah
cucu asiah ni ha..eeeewwww..eksaited nak balik!!nak tiom2 baby!!
geram meyh~nak beli adiah kat budak tomey tuh..*baby mmg tomey*
tak tengok muke pon taw tomey..alahai gegirl..

kak ti gak lah yg takde gegirl..sian dia..teringin nak anak gegirl..
sbb baju baby gegirl tomey tomey..huhuk..takpe2
tumpang anak kang izam yo lah..anok awok si tomey tu pon tomey ape..
huhu *ckp phg sbb die org phg la ni*

well,the next event yg aku tak sbr is 3 disember 2011..
yess!!bukan sekadar tarikh lahir abg zam malahan,hari abg aku yg 1
ini akan bersanding...eh,kaki nih rase nak balik rini je..hahaha..
tak sabor lah nk balik..okay..mmg tak sbr nk kenduri..
*hoi,cter lintang pukang mcm haremmm* sorri sorri..

okay lah..sebagaimana entri..nih je lah nk cter..
mls nk type pnje2..ahaha..
nah gmbr anak2 buah pempuan aku..
nnti yg baby aku masokkan bebile aku dh amik usb kat mEEn..ahaha




baju pink : kakak nawal

baju merah : kak ngah

location : marina island

Thursday, September 29, 2011

okay.U429!

Hello peeps!berjumpa lagi di blog ini:)
just now i received a call from HDPM (HSBC)
i ve been interved via phone for 15 mins to further my application.
Alhamdulillah.the phone intrview was a success.
the next stage would be the real interview
*i mean a face-to-face interview & some assessment*
thats what i ve been told just now.on grammar & maths.well.
dh byk kali g intrvw kene mcm nih.hik3.kene kira2 mcm budak2.
tapi takpelah.for my future jugak.
well,u noe what,this is what i dreamt for a long time.
working in a banking area & environment.dont know y.tpi sgt nak.
no matter what type of bank it is.haha.
tpi kan people,aku ade rase mcm taknak pegi gak.
rasebesalah ngan my former majikan sbb ari tuh mintak beriye sgt
tengok2,nk berenti plak.alamak.rase tak sedap lah.
nanti ape plak dia ckp tpi aku mmg betol2 nak la.HSBC kot.
kau taknak kalau dpt?huhu.tpi tak tau lagi lah kan since ade 2nd
stage intrvw nih kan.rase serba slh.rase seronok.
*conclusion : need to talk to mr. bf*
tpi for the sake of keselamatan and all that,mmg lah cyberjaya
selamat since tak byk kereta &meybe ley stay umah
abg mr. bf..boley ke??sementara lom dpt blik la.
hurm.so peeps,dokan for me okay!
:)
p/s :mesti korang tertanye2 ape kene mngena tajok entri nih ngan entri nih kan?hahak
tu no bas yg aku kene naik dri putrajaya sentral lo!huhu

Tuesday, September 27, 2011

aduhai..konvokesyen..

dari kiri : ain,azie,mEEn,eden,ekin & wawa

okay.semalam,which is 26 sept was my big day : Convo Day.
setelah 3 tahun berhempas pulas,akhirnya!tamat sudah
status aku begelar student.kini dah tiba masa
aku mengorak langkah ke arah yg lebih serius demi
masa depanku yg memrlukan komitmen yg tinggi.
wakakakaka!ape da ckp mengalahkan org dewasa.hik3
okay2.serius.
semalam jumpa rakan2 yg dh dekat 5 bulan tak jumpa
mcm2 yg dpt aku tengok.tpi seriusly,diorg semua makeup mcm
omg!korang nk g dinner kah?haha
takpe2.di hari bersejrah ni mesti lah diorg nk
nampak chun & santek kan.*padehal naik stage tak sampai seminit*
since aku tak pegi raptai,so,aku tak tahu lah mcm mane aku perform ats stage smlm.
aku rase cm kelam kabot sikit pon ade sbb gelabah taik!
haha.dlm dewan mmg best sbb langsong tak hengat donia punye sembang ngan
diorg kat ats ni.best!byk citer & gosip yg kitorg share.
hbis je smua,tros kluar jumpe famili.dp3 3 bouquet of flowers yo!
okay.sikit kan?tpi alhamdulillah la ade yg sudi memberi.
especially when it comes from my beloved one.
thanks syg!*nnti u grad,i bg plak ekh*
lagi terharu,my sista dri phg pon tron & dia blikan i roses.
wangi youuuu!huhuhu.lpas tuh piknik kat
TASEK CEMPAKA.
memang best.eh,gmbr ngan famili nnti tggu my ank buah upload okay.
erm.so,selain convo nih,big day mestilah kawin kan?
haha.lambat lagi weh.pape pon,
rindulah zaman2 kat u!*gedix*

Thursday, September 22, 2011

kuping kekupingan

tahu ape itu kuping??
ya!!sudah semestinya kerak2 luka yg dh kering & ready ntok ditanggalkan.
haha.today,sampai je opis,kuping2 aku bagaikan
memanggil2 ntok ditanggalkan,so,aku pon meraba2nya.
mula2 sikit..sikit..lama2 hambek kau!
semua sekali tecabot!oh!memang belubang ah bwh dagu aku ni kan.
haha.memang cam mulot weh!comey jah!haha
pas tuh,ape lagi,bermulalah episod letak2 minyak cap kapak
ntok memastikannya kering & tidak meninggalkan parot.
*yes!petua bakal mak mertua ni yaw*
so,mekasih mak metua!mula2 mmg tak brani nk letak,
takot pedih wey.pas sekali kne salot ngan minyak tuh ari tu,
tgk lak luka jadi kering.
*dlm hati bekata wow!! amazing!!*
tros menggunakannya sepenoh hati sehinggakan tak perlu letak
pon nk gak letak.haha.2 botol dh hbis minyak.
mmg pas nih aku tajam mcm kapak ah kan.
kikiki.tapi weh hari nih sedey gak sbb my colleugue*ahaha fail spelling!*
kene benti keje since kne move out,ikot husband dia dok tanjong malim
aloh!pasni,takde kwn nk begosip!
sdey oh~

Tuesday, September 20, 2011

1230 tengahari

sy berada di ofis lama.
bingung!
sbb kelly & vads mengahntui diri.
ape yg perlu aku lakukan?

Wednesday, September 14, 2011

The very first time

ini cerita @ entry yg sgt serius okay.
i met an accident.yesterday at 8.00 am on my way to work.
2nd day of working at new place,accident.
malang kan naseb badan.bukan aku sorang.with a friend of mine.
actually aku demam on the first day of work tu.
then,pagi2 slase tuh berat gile kepala & mmg rase takley nk bwk mtor.
so,my friend offer lah nk hntr me ke stesen lrt bukit jalil
which is about 20 mins from my home.
dia bwk quite laju since aku dh agak lambat.but then,aku tak
kesah pon if dia lambat sikit sbb dri bkit jalil-bandaraya only takes about 15 mins
by lrt.tak tahu lah ape silapnye,tron bukit dia mcm
cannot control anymore & tak sedar lampu dh merah.we tried to
avoid iswara,but then we hit myvi's bonet kereta.
aku sbnrnye tak sedar pon kami excident & tiba2 aku dh on the road!
okay,sah!mmg excident!then,i was searching for my fren,
takde!tiba2 ade org jatoh terbaring besides me.
lol!my fren!dia pitam.&& ade beberapa orang tlg angkat
kami ke dlm krete nk g klinik.
at that time,my baju was full of my blood,from dagu.
ade koyak & ade tesagat kat dagu.
tapi tak rase skit.sampai klinik,bila doktr cuci2 semua,mmg
nangis lah aku!nangis weh!!menggeletar bbir aku tahan sakit.
aku rase macam nk mati pon ade mase tuh.
after klinik g buat report polis.kat petaling street.jauh okay!
petang after smua dh settle,balik kg.my fren sent me back.
my mom tggu sampai tak lalu mkn sehari.
lagi2 tgk me dlm keadaan mcm ni.
risau dia.*sorry mak*
mlm pegi urut,then tukang urot tak brani,g klinik,
nk tgk retak atau tak,dia soh g wat x-ray kat cgkat melintg.
dh x-ray sume,alhamdulillah,just bengkak biase.
so,smpai skrg,still kat kg.terlantar.
ley jln skit2 jah.
doakan aku cepat semboh ye kwn2!

Friday, September 9, 2011

..konfius..

well,actually i am about to change job *betol ke ayat tu*
senang crita,nk tukar keje la ni.i got a better offer
la kate kan.tpi my boss nih mcm main tarik tali lah nk let me go.
taw lah aku nih good employee.kakakakaka.
bukan sbb ape pon peeps,aku tak slesa lah kerja ini
since i have to lyn all kind of people,endon2 bagai,to have a
chat,kdg2 in the middle of nite pon diorg call.
mmg rase mcm best sbb dtg keje,on9 & tggu org call,
& layan,thats all.*tak mencabar,which i dun like it*
the new job is cust serv. exec, (streamix).
yups!yg aku g interbiu ri tu.*kau dh cter lah twiywen*

okay2.next story is..aku nk g phg lah esok.
bukan nk g kezen kenduri pon sebenaqnya,tpi nk amik baju kurong.
sbb g training kne pakai baju kurong.tpi mcm mls pon ade.
ya Allah,tlg lah jgn mls..

Thursday, September 8, 2011

Yang hidup pasti akan pergi

After my dad passed away,this is the second time i sad to hear someone passed away.
mmg unexpected la this raya will be the last raya i ever see him.
he is my late father's cousin.
memang lah jauh pertalian tu,tapi aku ralat.sbb whenever
aku g rumah dia,terubat rindu aku pd arwah.
He resembles my father a lot!for me la sbb yg lain tak ckp mcm tu.
& aku mcm tekejot sbb raya nih aku mmg beriye sgt nk pegi umah dia.
&& dia baru nk wat laser kerete.
plus,ri tu aku siap ckp kat mak,kalau dia meninggal,
aku sanggop bli kete dia since dia sangt cermat jg brg2.
Ya Allah.dengar mak aku ckp,mcm tak pecaya pon ade.mcm2 rase ade.
Now, dia dh takde,dh takde la tempat aku nk
lpaskan rindu pada arwah.
semoga arwah bapak & wak ali ditempatkan dalam golongan
orang2 yg beriman & beramal soleh.
*Ammin*

p/s : yg aku paling ralat sbb aku baru je beraya umah dia jumaat lpas.
belom pon sampai seminggu.ajal tak kira masa + waktu.

Wednesday, September 7, 2011

kalau dh jodoh,tak ke mana..

tajok entry tiada kaitan dengan kesah chenta aku okay.
dun get it wrong.
Ini cuma kesah kaseh syg sesama insan,sesama gegel,
(bukan lesbian okay). This is what we call friend!
yups!semalam aku && ayu,(my ukm roomate)
attend an interview kat TTDI.
Here are the details:

Place : AHP Building,TTDI
Time : 9.00 AM
Position : Customer Service Rep.

So,kitorang pon redah aje lah g interview tuh.Even tak lah
mengharap sgt since aku pon dh keje la nih,
but still we do our best la kan.alang2 mnyelok pekasam bak kate org.
so,result pon dpt taw smlm taw uols.
nama ayu dlu,then baru nama aku.both of us
ARE HIRED!!sgt mcm wow!!Alhamdulillah..
Ayu okay la..boley start by next monday..aku???what the...
pgi tadi aku dh kecek ke boss aku,kato nok benti kan
tetibe die mcm knape??tak best ke sini??
& bla bla bla..so,mcm tak bg je benti..yela..belom sebulan pon aku kje kan.
tapi mmg tak ske sini.nk g sana.(memilih kau)

wateva it is,nk try jumpe dia la ptg ni..kalau tak dpt gak,
next month baru masok.
:(

Friday, August 26, 2011

Its been a very very long time!!

Anuar Zain.

Yes!kau still ingt??ini lah hero pojaan melayu aku.
Ingat??good good!cam tu lah.
All of a sudden aku nak ckp bout his 2 new hit songs

1 Sedetik Lebih (OST meromahawangsa)
2 Ku berjanji Karna Cinta

both songs setiap pagi,before start wat keje,
aku wajib dengar okay!to get the mood lah kate org.
hahaha.tu je la.mls nk type pnjg2.
korg try ah dgr.

p/s : SLAMAT ARI RAYA && MAAF SEGALA SALAH SILAP
DLM BERTUTUR KATA MAHU PON PERBUATAN:)

Friday, August 19, 2011

kerja.work.kilije.

career woman. am i??ahaha.not really lah actually.
takde lah mcm kat dlm cerekarama or drama ptg2 kat tv3 tu.
bz angkot file ke hulu ke hilir.then,jumpa boss,then type2 bagai.
smua tuh takde.so,kje aku stakat nih,sampai2 je,
on PC.then,bkak FB.ye kwn2 FB.then,bukak tagged.yes,TAGGED!
then,bukak beautifulnara.then,usha2 kereta.tgok berita cikit.
then,well yeah.SECRET GARDEN!haha.ops!lupe nk ckp.
youtube tidak dilupakan.search lagu2 yg tengah hot skrg nih.
then,ding dong kol 5,gerak ah balik.*bulan pose je*
so.simple kan?korang nk kje mcm aku?nak?aku taknak.haha.
tak mencabar lah uols!aku ni kan suke cbrn.mcm kje kne bwk balik umah ke.
kje ade dateline ke.kne mrh ckit2 ngan boss ke.ha,cm tu la jiwa i tau.
well,nih aku plan nk kje sampai hbis ctrct je la.sbb ctrct hbis bln 2.
a day after my bday.so,okay lah.pastu,nk hunting for a new job.
tgk my housemate kje as an editor,mcm menarik.
dah mcm ceekgu dh aku tgk.so,ckoplah ye.nk smbong SG.
bye2!

Friday, August 12, 2011

sedeh la pulak:(


dlm hepi nak menjadi dewasa,ekceli dlm hti tersimpan
1 rasa yg hanya aku sendri mengerti akan maksudnya.Ya Allah,
kau tabahkanlah hatiku.kau berikanlah aku kekuatan Ya Allah.
Sesungguhnya,mcm2 rase dalam hatiku ini.
berat hati aku nak meninggalkan ibu yg semakin uzor.
ibu yg tiada temn bebual kat rumah.
sedeh rasenye.mengenangkan terpakse hidop
sendri,basuh kain gunakan tangan.seperti waktu
aku part time d ptrajaya dulu2.
tak dpt menatap wajah ibu lgi.tak dpt membantu
ibu menyediakan juadah bebuka.
tak dpt membantu ibu membancuh susu ketika sahor.
Ya Allah.berikanlah ibuku kekuatan bg menempuh smua ini .
kau lapangkanlah hatinya dri memikirkan perkara2 yg menyesakkan dadanya
Ya Allah.Sesungguhnya,aku bekerja ini demi membantu meringankan beban
ibuku ya Allah.Kau peliharalah beliau Ya Allah.
ammiinn..

Wednesday, August 10, 2011

syukur ke hadrat Illahi dengan limpah kurnia-Nya

Alhamdulillah.
well,at last aku dpt lah keje yg aku apply last week.
yes!bukanlah keje yg gempak & 4sho bukan dlm field aku.
takpe.nih for currently la bukan permenant.
taknak la menganggor smentara nk tggu convo nih.
dia bg contrct for 6 months.if aku dpt kje lain,i will go 4sho la.
yg mna lbih menjamin masa dpan.
so,peeps.lets work!

Sunday, August 7, 2011

short notes

To attend an intervw *which actually two*
I have to bring along these documents:
1) Photocopied IC
2) Resume *updated one*
3) Passport photo
4) All certs from SPM onwards.
Okay,sambil menyelam minom air.*puase dol*
what I mean here is,
alang2 dah turun KL,ofkos beloved boyfie
akan teman me all the time.
thanx mr. boyfie.
:)

Thursday, August 4, 2011

tebalik kah?

Lately,ever since aku jadi penganggur tehormat kat rumah nih,
aku rase,aku smakin kurus,putih & gebu *ahaha!perasan saje*
okay.tlg jgn muntahkan mknan bebuke korg tadik.aku just mengarot.
well,aku dah tak de lah sedesperate dulu2 nak kan keje.
mcm gile lah kan,hbis blaja tros nk kje!ingt kau hebak sgat ke?
bukan lah tak hebat.just mungkin lebih ramai fresh graduate
yg lebih hebak ku katekang!hehe.so,aku just
let the time judge*eh,kluar topik la*!
bukan bemaksod aku nak dok saja okay.no no no.tapi,tak perlu
teburu2 bak kate org2 tua *aku tak kate*
so,skrg nih,aku pon tak lah apply keje yang kawtim2 nye mantop.
tidak.sekadar yg mana suits me n my achievement.
taknak la jdi mata duitan.well,mana ade org baru nak kje gaji cecah
3k ye tak?ahaha.no no no.like my beloved ckp,
"jgnlah kejar duit sgt,yg penting jgn ade gap mase yg
lama ntok dpt 1-1 job tu.sbb nnti ssah if interviewer tanye.."
byk lagi ekceli die ckp,mls nk tulis pepanjang.hik3.
okay.so,aku pon amik la kptsn,takmaw la memilih sgt.duit ley kumpol
yg penting pengalaman keje tu sendri.*okay,berenti termangu sebentar*
so,sbb tu jugak lah aku apply je any job yg aku rase aku bley wat the best!
tak kesah la gaji bout 1k sumting.
sikit2 pon kalau saving lama2 jadi bukit.ye tak?

well well,jauh dah aku terpesong dri entri tuh.kah kah kah.
aku nk citer since aku dok umah ni kan,miracle happen.haha.
taw ape?aku bangun as early as 430 am to prepare fer the sahur.
yes!aku mmg tak penah bangun sahur lol!
this is teh first year since i was 6!gile betol!so,sgt la hommy...*erk,ape tu?*
i mean cam..sgt la terase keberadaan di rumahnye..gitu..ahaks!
siap bangun awal,then kjot my mom && bro.
kalau dulu2,my mom @ my late father yg will wake me up.
*tp aku tak penah ade keinginan nak bangun*
kali nih aku bangun sbb as u all noe lah kan,my mom tak brape
nak sehat.well,she's getting old weh.
aku lah kne take over.just can u guys imagine if i work in KL someday?
kesian dia kne masak & all dat.rase cm nk stay by her side je.
tpi i have to move on since skrg nih tak mcm dulu.
no money,nothing u can get.nak bli ubat mak pon tak mampu.
so,kne work hard ntok dpt kje.well, at least,mampu bli kan my mom
ubat & brg dapur.doakan aku ye kwn2.
till then.bye!

Sunday, July 31, 2011

du not givap!*slmat berpose jue*

okay.so far,mmg penganggur terhormat kat umah ni ha.
tpi maseh blom givap klik sane klik sini demi mendapatkan sesuap nasi.
ahaha.bukan bukan.demi mendapatkan
JOB.tak mahu jadi JOBLESS.sbb jadi jobless is sooo not meeee.
byk yg aku nk kejar kan.
1) Myvi Lagi Best
2) Handbag Guess
sikit??tuh bru sikit.ade byk lagi.tpi better keep to maself la.
aku siap berangan nak bg duit raye lagi ni ha kt bebudak.maklomla.
its time fer me to repay their parents kindness kot.
hurm.tak tebayar rasenye aku ni.
byk yg abg2 n akak2 aku dh bg kat aku.including la keselesaan skrg ni.
kalau tak sbb diorg,i am not what i am now.

well peeps,
*SLMAT MENYAMBOT RAMADHAN AL-MUBARAK*
walaupon puasa,aku tetap akn g interbiu if dpt call.
so,doakan aku cpat dpat keje.
btw,yg ari tuh sah2 tak dpt.bukan my luck lah.
so,kene try my best lagi ni.
:)

Wednesday, July 20, 2011

story morry apabila amik cuti suka suki hati

eh,panjang lak citer header tuh kan?ahaha.tapi cam cumil
gak lah bunyik dia ekceli.kan kan kan?
oh,ini bukan seperti yang kau org sangka ye.ini cuti bermakna*eceh!*
oh.okay.aku rase kau org smua dh taw kan pasal
aku dpt call dri symphhony group tu kan?okay lame!
aku dpt & aku pegi that intervw.
tarikh:18 July bersamaan isnin.so,aku pon amik cuti isnin & slase.
aku g KL ahad.dengan my beloved naik bus.pukol 11 pagi
ktorg gerak & sampai kat pudu around 2 la jugak.
pastu,kitorg g times.layan jap cter FLAT 3A.
okay la jugak.seram.& poyo.conclusion:klise!ahaha.
then,kitorg gerak g BTS & tggu tenouq kat citu.well,naseb baik ade kau,mok!
then,g tgk lak band com.ohh!!sgt besttt!!!okay!!!
my bf pon ckp,this one lgi best drpd woc.haha.woc buhsan kott.
then,tdo umah tenok.again.thanks yunk!
pastu,pepagi isnin tu,again,aku susahkan tenok.she has to take
a leave just fer me.Ya Allah.ade tak kawan kau org mcm ini?tak kan.aku ade!ahaha
pastu,she drove me to the company.dgn jammed bagai.
dgn aku tak temankan dia lak tu.*ape lah aku,siap tdo lagi tu ha*
okay.then,intrvw pon mula bila aku dipanggil masok dlm meetg room.
*sgt cuaks!*then,jwb test dia.ade grammar & maths.
peh!naseb lah otak aku ni tajam lagik.
pastu typing lak.*naseb lah penah type tesis dgn pantess*
then,intrvw*the real one derr*
jwb ape yg ptot & after 15 mins i guess,aku pon kluar.lega!
dh kluar tu,baru lah pk,kalau dpt,alhamdulillah.
kalau tak,means tu bukan lah rezki aku.

so,sgt2 lah terima kaseh kat my both besties yg ceriakan hidop aku.
*LINA & TENOK*
and tak lupa jugak,buat my beloved bf,
*ZAINUDDIN ZAINAL RASHID*
thank you sbb susah2 je hntar sy balik sampai depan rumah.
*it was 430 am & lpas tu dia tros balik puchong*
sampai lak puchong 640 am & tros g kje.
thank you so much.
:)

Friday, July 15, 2011

how i wish i met u guys earlier

ohoh.sunggoh dramatis ayat entry kali nih.
well,i am soo happy to be me.yes,its true!like siyesly like like!
masa zaman skolah2 dulukala
i have my sweet gals ohana.especially my bandmates.
during my matrix time,aku dpt lak roomate2 yg amat spoting
&& sgt selese.mase unibesiti plak,
aku jumpe roomate yg sgt best plus kwn2 ygg menarek hati.
oh.sunggoh bahagia.
wahhh!!!ramainye kwn!!eh,tapi tak ckop 1000 lagik nih.

okay.meeting u guys was like a magic spell for me.
all of a sudden i feel like i am not all alone.
ain ate,yana,ain atas,mEEn,may,yasmin,anis,aini,ranita,ajeerah,
nadia,ee,ekin,hani,aifa && the only hero among us,cinisivasegaran.
u guys are really roxx babes & dude.
sgt suke bekawan ngan u guys as u guys sgt sporting & tak sombong.
plus,korang nih mmg cool lah!specially to those my ngumpats geng
korang sgt mcm aku *means suke ngumpat*
promise lah after this takley ngumpat*aha,yeke?!*
hoi!korang jgn lupe aku ekh.even 3 bulan jek kite jumpe,its like
dh bekawan lama taw.slesa je ngan korang.
korang make my world at JAS really interesting even kite
takde keje && dok saja slame nih kan.
okay people.sgt its not me okay tacing2 gini.
aha!jgn lost ctct ye young ladies~
sgt2 appresiate korang.*korg pon ske aku kan?*
*perasan*

okay.enuf lah ckp about frens.but aku betol2 tak dpt nk elak
fer me,frenship is like a magic bond that will never
break up.betoll weyyhh.aku ley ckp lah.kwn nih betol2 best.
*only & if only kau jumpe kwn yg betol lah*
lets say lah kau jumpe kwn yg prasan bagus,just IGNORE her/him!
bahahaha.sgt keji kan aku.tpi tu lah.drpd kita yg sakit ati,
baik dia yg sakit ati,kang tak pasal2 kite ngumpat dia.ahaha.

wey2,kwn2 skolah,ohana bandmates,matrixmates,& segala mates
yg ade.hoi,kalautukar address ke hp no ke,makesho
bgtaw.senang nk jempot kawin nanti
*pervet!*
okay da!

Tuesday, July 12, 2011

baru gertak sikit,dah cuak!

aku bukan shark okay.bukan juga malek.dragon pon bukan lah.
aku akak long yen.*eh,bunyik cam sgt sweet kan?*
okay.perasan.ekceli nak share ngan uols
kehepian aku dpt call dari Symphony Group.yes,again!
agaknye memang rezki aku ade kat sana kot.
so,kali nih,no more reject intervw.accept!haros!
alah kassim.kau pon tahu kan aku ini mata duitan.haroslah
mngejar kakayaan.*Astaghfirullahalazim.mak dara sgt!*
tidak tidak.bukan begitu niat di hati.
niat di hati dinda adalah untuk membalas jasa ibu kakanda serta
semua yg telah byk berjasa.
*tacing jap*sobs sobs
position?to make it simple,anggap la as an executive
tak fhm?alah.mcm staff la kott.*ekceli lain*
nanti aku dh kompom kje,baru aku cter ye adeq2.
so,tadi dah tepon bonda tercenta,suroh preparekan baju fevret aku.
dah call kang apis aku ntok sesi penghantaran*mcm poslaju la derr*
okay.dia kate mgkin boley arrange.*doa2 la ye kwn2*
aku besyukor atas call yg aku dpt kol 5.10 PM tdi.
aku nk wat backgraun stdy dulu sal company ni so that
aku ley lpas intervw ni.taknak main2 && lpaskan peluang yg telah dberi
oleh Yang Maha Esa.*Amminn*
akhir kata,korang pon doakan aku yek.

Monday, July 11, 2011

bak mai keja kat aku.tak sabaq ni.

hey peeps!as u ol noe,aku akan hbis LI pda 3rd ogos,kan?
ekceli,aci tak kalau aku stop awai ckit?
mcm 29/7 ke.sbb kan aku nak start gheja on dat 1st ogos.
tamak?bukan bukan.tak menyabor?bukan juga.
ini semua slh tempat LI aku lah.buhsan tahap kambing mkn rumpot lgi besh!
tadek keja tau dak.kau fhm2 lah aku nih workaholic*eceh*
boley lak dok saja kat dlm meeting room.
nak buat amende?lu pkirlah sendiri.
ape?dh dpt keje?eh,belom belom.interbiu pon tak g lagi.
keje ape?erm.cikai2 aje.aku try mintak ngan ayah bestie aku.
sape?tenouqmok lah.kau org bukan kenal.sebok jah mahu tanya2.
lets say ayah dia accept la kan.Thank God sgt2 uols!
kalau tak dpt,tu tandenye kne LI sehingge ke hujung nyawa la.
& then,tanam anggur sat.what!?tanam anggur???!
no no no.so not me lah nak tanam anggur ke strawberri ke.
wasting time lah smua tuh.baik aku g cri nafkah ntok dri sendri.aha!
so,if belom ade rezki,belom lah kan.maybe aku dh ditakdirkan jage mak
aku kat rumah jap.aku okay aje.tpi tu lah.nk merasa duit
sndiri.selama nih duit sendri,tp ptptn lah.*duit rakyat lah*
politik sgt aku nih.aha!kalau lah ayh tenouk tadek vacancy kan,
hurm.aku bukak tempahan lah sape2 yg nk tempah kek kat aku.
tak yah nk try try bagai.testimoni menunjukkan
kek yg aku buat setanding taw ngan secret recipi.
tak caye,tanye anak sdare aku.
hoi!pnjang sgt dh nih.okaylah nak tgk tv!

p/s : korg sdar tak rini ari ape?isnin?aha.aku ponteng!lol!si jahat!

Saturday, June 25, 2011

what shud i wear & feel?

eheh,nothing much to say & nothing much about the title.
its just a small matter.
hey world!i m gonna tell u guys sumting nih.
hey,im gonna meet somebody on this weekend lah.
siape?siape?its my boroi!ahah.
mmg rindu lah beb sama lu.rasa bagai 10 tahun tak jmpa.
over lak aku kan.
eheh,nk pakai baju ape ye?
nk buat ape ye?
ei,rasa mcm 1st time date lahh derr~
ahah.mcm lu tak knal gua.
stiap kali ngedate pasti tukar-in smua.ahah.
oh,itu masa kaya.skarang sudah tak kaya.so,takdelah baju baru.
recycle ajje mana yg ade.bulih kan awak.
eheh.ok lah bye!

Friday, June 17, 2011

pak guard kerek mcm han****

okay.mmg sgt marah rase mcm nk maki hamun itu pak gad.
like siyesly like like aku marah.sgt.sampai air mata tak tertahan.
mmg fcuk ah dia!vavi sangat!
*mesti korg tertanye2 kan what had happened to me*
meh aku story skit.hari nih kan jumaat.so,lunch time pnjg lah kan.
so,aku,meen,yana,ain ate && ain atas pon g la
merayau2 ke jusco kinta city.dgn niat nak mkn2 n window soping.
ngah aku plih2 pencuci muka(lpas dh bli ikat rambot && kasot)
aku baru tesedar yg kunci moto meen takde kat aku.
so,aku pon begegas ah ke tempat parking ntok tgk ade ke tak.
then,takde.aku naik cek kat tempat && kedai2 yg
aku singgah tadi tadi tu.siap tanye kat arena (food court)
takde.*mase tuh dah cuak tahap puaka*
then,jumpa ngan diorg,takde gak.then,aku n yana
g in4mation centre tanye,kot2 ade yg jumpa.
hampa.takde.then,yana ajak g check again kat motor.
takot2 aku tak cabot kunci.okay.takde.hampa.
siap korek2 but motor && ade pakcik tlg.still tak jumpa.
then,mula lah citer bengang tahap dewa aku.tanye pak gad vavi.

tien : en,ade nampak kunci motor cicir tak area2 cini?
pak gad vavi (PGV) :takde pon.motor yg mne?
tien : yg ade sweater pink tuh.sy rase mcm tecicir.
PGV : plat no ape?
tien : AHL 122
PGV : motor baru tu..
tien : baru tak baru,baru jugak la
PGV : motor sape tuh?
tien : motor kawan sy..
PGV : nape kwn awk tak turon amik motor die..

okay,lpas drpd tuh,aku dh mule berapi.panjang lak citer dia.
aku tanye jumpe ke tak.tu je.tak ckp la tak.*setan*
then,aku && yana masok smula JJ,check 1 by 1 kedai2 yg ktorg singgah.
takde.aku dh mula nk nangis.tibe2.ain ate call

ain ate : tien,korg kat mne?
tien : kat depan secret recepi.korg kat mne?
ain ate : turon weh.kitorg dh jumpe knci.kat parking motor dh ni.
tien : wth!jap2

aku & yana pon jln wlaupon dlm hati still tak tenteram.
sampai je kat parking,aku nampak dierg dok
bwh pondok gad tu.hti aku mula tak caye ngan kate2 diorg.
*kunci jtoh kat area tepi2 motor?!*
reason yg tak munasabah okay!!aku siap tenggong kot tadi.
aku nampak diorg mcm sorok sumtg dri aku.

tiba2 meen bukak mulot

meen : takdela,sbnrnye pak gad tu yg jumpa && sengaja
taknak bagi.nk bagi pengajaran kononnya.
tien : *ternganga* dlm hati bekata mmg babi!

&& lpas tuh,sbb aku mrh sgt,muke aku jdi sgt panas.
aku dpt rase ade air betakong kat mata aku.oamjay!aku nangis okay!
bkn sbb sedih or gembira.tapi aku mrh sgt smpai
tak ley nk bwk motor.5 minit aku try control.
last2,aku istgfar && mmg aku pecot ah depan pak gad.
siyeslah.mmg aku takkan lupa muka pak gad tu.

YOUR TIMES WILL COME.JUST WAIT & SEE
*rase nk bls dendam & nk bakar dia hidop2*

Sunday, June 12, 2011

senyum sokmo ganu deh

deh tu klantan ke ganu ek?eh,konpius lak aku.
huk3.sori ye ganu people kalau silap
almaklomlah.aku kan org pantai barat,bukan timur.
anyhow,mlm tdi aku tgk bola.1st time tgk until the last breath u noe!
what a miracle,aku tgk bola!haha
okay,mmg rase mcm thrill-excited-fun!
knape mereke kachak2 ek?singe ke abe??eh,aku lak yg tak sengle.
ahaha.mmg tekejot ah bila ganu sumbat goal
(wlaopong abe klate yg sumbak scaro tok sngajo)
mase tuh tggal 6s je lagi uols!
mmg dh nk angkat ponggong dh nk tdo.tgk2
dak2 nih jerit GOAL!!!!!aku pon tros tenganga~
ingtkan klate ley lah gomol klate gomol.
rupe2 nye smngt penyu lagi kuat derr~haha.
so,konklusi nye,khairul fahmi,luv ya!haha

Thursday, June 9, 2011

just so i know who is him

brape byk kali ade dgr nama dia disebot2
kat radio,kat tv.or even from my fren's lips.so,it means
that dia nih takdelah tak femes sgt
just so-so la kan.
tibe2 aku jdi rajin && act aku baru teringt about him.
tros klik google.klik2 lak google mengeluarkan
bunyik gitar yg somell.main dulu.haha
okay.enuf.so,tros type his name.
&& muncullah wajah si penama tersebot.
GAMBIT SAIFULLAH
*what a weird name,kan?*
tp spesial bcoz one in a million yg ade name cm tu.
sbb that saifullah,aku assume dia
nih islam lah kan?or aku slh??haha.takpe,pas isyak nnti aku google.
yg nk citer ni,bile aku bukak je gmbr dia..
surprised!!dia quite cool && maskulin okay.
hot stuff a bit la.but then,bila aku tgk muke dia,msti teringt
hero cter george of the jungle.
tak caye??g google nama dia.hik3

okay,next story is.smlm aku dpt 2 call for an interview.
one is from AEON && another one is from HSBC.
both i have to reject first since i am still undergoes my LI.
&& today, ELID call fer the position QA Engineer in Selangor.
again,i have to reject it.OMG.
what a good oppurtunity fer me but i have to let it go.
so,pliz not to give up yeah tien!chillax~

so,tomorrow gonna a sick day fer me as i have to
present the EIA report in front of the head of ass. manager.
since tomorrow gonna b my last day kat department tu.
next week,i ll start involve in the enforcement dept.
what a burden!kne ikot the officers pegi amik sample kat kilang2
&& so on.ape yg pasti,next week gonna b the 7th week
of LI && i have only another 5 weeks to go!!
excited!wanna start to b a career woman asap!
wanna fulfill my dream && so on.
okayla then.
nk perform isyak prayers.
:)


Sunday, June 5, 2011

Syukur Alhamdulillah

rezeki bagaikan memihak kepada ahli keluarga ku dlm bulan nih.
29 Mei-abg ku selamat melangsungkan majlis pertunangannya di melaka.
30 mei-Angah (anak sedare ku selesai mendaftar di UIA (asasi Econs)
3 Jun-Atoi selamat mendaftar sebagai pelajar UiTM (B.A)
alhamdulillah,keluargaku ceria seperti sediakala.
ini lah yg aku harap2 kan selama ini.
aku pon semakin boleh get long dgn cara JAS.
even though susah nk adapt,tp so far so good lah.
erm.btw,aku betol2 tak sabar nk tggu July.
y?bcoz it has been a long time i didnt see my beloved one.
yes,dia lah.siape lagi.hehe.so,on July we will meet.
Insyaallah.taknak mengharap sgt takot tak jadi.
oh ya.kengkawan!i told u yg aku nk tunang kan hjong taun nih.
seems it has to be canceled.knapa?
since my brother punye majlis will be hjung taun nih
so,taknakla smua pon in rushing mood.
biar selesai 1-1 dulu,ye tak?hehe
lgi pon aku n dia muda lgi.buat ape nk teburu2
kan?else,aku lom puas nk g ronggeng2 ngan my ohana bandmates!
ahahaha.so,aku decide nk tggu dia hbis study gak,baru nk
move to the next stage.so,doakanlah hati aku tak ubah2 ye.
u noe me kan?sokmo hati tak tetap.haha.
okay lah.sampai cini je dulu
salam.

Tuesday, May 24, 2011

lecture

ini bukan seperti apa yang anda fikirkan.
bukan lecture kat u,mahu pon ma3x.
ini adalah lecture di ssp.
bukan lecture daripada para guru tetapi
aku yg memberi lecture kepada
budak2 hingusan a.k.a juniors.
itu mmg kerjaya tetapku sewaktu di ssp.
kaki lecture tegar.
mmg bukan dalam batch tetapi dalam
band.yes.ssp band.yg will always
be in my heart.eeh,pnjg lak citer ko.
hurm.ekceli tdi si bahirah aka hot mummy tuh
ade bg a link sal junior band zama dahulu kala.
budak itu sunggoh kurang ajaq.
klau lah masa boleh diputar kembali,
akan ku memberi lectre sehingga kebas kuku kakinya.
ohana sucks???kau belum kne lgi batch
liza izyani yg handle.
blom lgi kau kne tengkingan momo.
ohana je pon kau dh kate sucks.
ape lah punye budak.hahahah.naseb
baiklah aku dh menaiki saat matang,so,mls nk
trase2 sgt.yg aku taw,marching
tuh bagos.at least masa zaman2 aku marching
dulu2,takdelah senang sgt kne demam ke
batok ke ape ke.kira my body fit
la.skrg??adoi..ujan ckit mula la batok
demam selseme.bala bala.
btw,sabtu nih aku n family akan ke melaka
nk meminang.ntok abg bujang aku tu
ha.so,after this,mmg turn aku lah kan.kikiki.
gatai nggoh..anak sapa la nih.
:)

Wednesday, May 18, 2011

*gilak*

la ni aku rasa la kan,aku dok gila baca resepi2 wat pastry.
taw dak pastry tuh hapa?erm.mcm cak,bun,puding etcla.phm dak?
petang ni aku rasa aku nk buat
puding roti & kuah kastard untok meen's family.
bukan ape,saje je.nk main masak2.
hehe.okay,maybe ley buat ptg nih.done![assume]
so,tdi gugel2 jap,jumpa lak resepi oreo cheesecake.
dlm hati berkata,
"weekend nih boleh lah kiranya aku membuat oreo cheesecake
ntok santapanku.ahaha.oamjay!!!
kat luar dah hujan pulak.cemana nk balik nih??
redah je lah.hadoi.
till here.daa~

Thursday, May 12, 2011

gopeng vs ipoh

oi,bukan futsal lah.no no no.
its about the choice that i ve to made up today.
lpas dgr en. BJ bg short taklimat tdi,
perasaan di hati berbunga2.
ape taknya, mcm dekat lah ckit gopeng ke rumah cik sameen kan.
so,dptlah kiranya aku save time skit kan.
dlm 10-15 minit gitu dh sampai ha.
less tired lah kan.
&& kat sni pon dh mcm takde krja aje.
smpai tepakse on9 & surf benda yg ntah hape2 ntah.
so, i hope kat gopeng tuh nanti byk lah ckit task.
&& so far,aku & sameen blom lgi masok kilang.like siyesly,
~NEVER SAY NEVER~
huahuahua.knape nk sgt masok kilang?
sbb its totally bored dok dlm ofis but theres nothng u can do.
eh,i can do.i mean like typing sumting or finishing any
tasks would be great lah.
staffs kat cini pon sempat goreng kopok lekor lagi ha dlm ofis.what the....?
so,shoulg i & sameen g jumpa our spervisa,
en BJ gtaw our decision or what???
my decision,is nakkkk!
go go go && voice out whats the best!

Friday, May 6, 2011

latihan industri

okay.baca tajuk shj dh tau.
*BORING*[ala2 nada syamin]huehuehue
ekceli ecelebeh takdelah boring as in takde kje sgt sampai
kne tdo.tp boring lah jugak sampai tahap ktorg main saidina
eh slh2 scrabble & & chess
ini smua gara2 kne tggu junior masok,baru ley
mule LI yg sebenar.anda bagaimana?
hari ni,kire hari yg ke-4 lah aku LI && guess whaT?!
aku balik awal.after lunch hour aku dh disuroh balik.why?
becoz i fall in love!haha.bukan2.aku demam ye kwn2.
sbb demam?sbb tiap2 hari balik kne hujan yg
mcm taknak berenti.so,tepakse redah sbb pk nk solat.
cobaab nggoh!esok lak kne wat overtime.
over taw.baru praktikal dh kne ot.
sbb staff smua kne involve dlm sukan malaysia JAS.
kitorg yg kureng besukan nih kne lah jga booth.
kensellah plan nk blik umah mggu nih.berwkend lah di romah samen.
eh,tu je lah nk hupdate.next time criter lagi.bye!

Wednesday, April 27, 2011

perpisahan dalam kerinduan

i wont allow you to think negatively okay pple.
be +ve man.this is all about special relationship.
no no no. bukan pasal guy or bf okay.
ni smua about my
BELOVED ROOMATE
mlm ni will be the last nite ktorg akna tdo sesama
in the same room.after this,masing2 will
be in our own path.tak taw bila lagi dpat jumpa.
so,here are some dedication i would like to give to her.

29 Jun 2008
this was the first time i met her.
B2-119.no blik ktorg.yg merapatkan ukhwah kitorg.
perak gal vs pahang gal
tp background ktorg similar to each other.
tu yg leyh wat kitorg stay until now.
mmang lah kadang2 kiteorg gadoh n tak sependapat.
tp,fer me,adat lah dlm bersahabat.
panas tak semestinya sampai ke petang kan.
even cm tu,saling memaafkan antara kiteorg yg wat kan
kitorg ley jdi as usual smule.

28 April 2011
this gonna be the last day kita dok sma2,mkn sama2
& mengarot sama2.huh!
mmg sedey la kalau fkir2 balik.
pasni,aku kat ipoh & dia kat KL.
no matter what,i will cherish our moment babe.
selain my ohana bandmates,kau lah yg aku syg.
huhu.kau slalu je layan kerenah aku yg bak kata kau.
CHILDISH
ade aku kesah if kau ckp aku cm tu?ahaha.

here are some speech dedication specially dedicate untok kau:
1) no matter what,i will pray fer your success
2) jgn baik sgt & baik betempat,kalau tak org pijak kepala kau
3) jgn sakit2 lagi,nnti takde org nk bancohkan air minyak
4) jgn takot sgt,konfiden je bwak krete,lama2 nnti pandai la
5) ingt daku dlm doamu!ahaha

so,ni lah roomate yg aku dok sebot2 tadi:

SITI RABAAYU BT ZULKIPLI a.k.a AYU

Thursday, April 21, 2011

saranghae~

ops!demam korea jugek kehh..ahahaha..tak. & takkan. its juz
full house yg boleh wat aku tesengeh2 besendrian.
so sweet yeung zhi & kookoo
ahaha.takleh lupe even a scene from that movie.
rase mcm i was the heroin pon ade jugak.lol!
ekceli tajok entry nih bermaksod
"I LOVE YOU"
tapi ape yg aku vube sampaikan is
blog nih dh bersarang.kah3.ye,aku mmg bz kalah
first lady,iron lady mahupon lady gaga.
dh rase mcm career women pon ade aku ni ha.eceh~
okay.so far,tesis=done.exam=1 more to go.
and LI=almost come to me.huh!mmg career women aku pasnih.
no more lahar2 except on weekend.and also,mlm weekdays.
so,i have to be ready either mentally or physically.
& & ape yg wat aku more excited is after this,
no more ketidakstabilan hormon berlaku
as in jerawat tumboh yg mcm cndwn tumboh pas hujan,
p***** dtg tak menentu hala,sakit yg tak berkehujung.
huh!ye,mmg org kate waktu kje lgi stress,but at least,we have money
to shop~tu yg penting.blajar nih,kalau teringin
pape pon,kne pendamkan aje hasrat hati sbb poket 0.
kalau nk mintak ngan parents mcm tak sopan lah plak kan
cthnye,nk bli hadiah fer bf,then mintak duit from parents.tak ke rase tak syok?
ahaha.okay2.i noe its lame.tapi aku nk criter gak.
do i care??huhu.ha,nih.my brader,a.apis aku nk betunang dh.
aku??oh,blum.since my cik abg ade setaun lgi,setelah aku dok pikiaq2
next year la pape pon.takkn lari gunung dikejar.eheh~
so,kpd sape2 yg tersalah aku bg in4 tu,sori ekh~
takpe,later,kalau aku dh nk tunang,i ll let u guys noe okay?
ape lgi ye nk criter........er.......uh.....em.....
mcm dh takde pape,so,smpai cni je la dulu ye.
:)

Friday, April 8, 2011

orang kate

1)kalau kita syg org tu,yg burok pon nampak elok
*tapi kenapa aku still nampak yg burok tu pada org yang aku syg?ke aku yg terlalu cerewet?

2)kalau kita cintakan org tu,tak semestinya kita memiliki dia
*tapi kalau kita tak memiliki,mcm mne kita nk express rase cinte kite pd dia? & & kalau kite tak memiliki dia,means die akan bg hati die kat sum1 else??unfair~

3)kalau die jodoh kite,die akan dtg kat kite
*mungkinlah.tapi smpai bile kite nk tggu die.kalau mse die dtg,kite plak dh tertutop pintu hti ntok die,mcm mne?

4)cinte itu bute
*kalau cinte itu bute,knape ade cinte?? & & tak semue org pon time becinte jdi sum1 else,ye tak?hanye segelintir je yg bute hati bile becinte,tpi bukan cinte tu yg bute.

5)adatla..dlm becinte mesti ade gadoh2 cikit
*kalau ckit2,lama2 jdi bukit,ye tak?ha..tu peribahase tuh..mcm mne??

6)dlm becinte,harus ade give & take
*ini yg slalu anak2 mudi kat luar sne slh anggap.maksud give & take kat cni,is like..okay,g hangout ngan kakaseh pojaan hati,then haroslah mcm wayang,i blnje,mkn u blnje..cm tu la cth mudah.bkannye mcm i dh bg u present mhl2,so y dont u gimme yo v*****,baru lah fair(dgn snyoman bangsat).fhm tak anak mudi?

7)dlm cinte,haros saling percaya
*wokeyh.yg ini mcm agak betol la.kalau saling tak caye stu sma lain tuh yg kluar lah warning mcm ni."kalau u ckp ngan jantan lain,siapla,i koyak2 mlot u".hurm.fer me,trustworthy ade lah pling penting dlm ape jue skalipon.kalau ko tak pecya kat kakaseh kau,percaye lah kakaseh ko pon ekceli tak percaya sama kau~

8)kalau nk stay longer in rltnship,jgn bg baju
*knape ye?sampai skrg aku pon maseh tak dpt jwpn yg betol2.mgkin baju tuh melambangkan cmni lah kot.baju kan kita slalu pakai,then bile dh lusoh,org taknak dh pakai.so,ce cube kaitkan ngan kehidupan kite.kne tak?

9)becinte lpas kawin lagi sronok daripada kapel
*okey.yg nih paling aku tau knape.sbb lpas kwin,dh halal nk pelok2,ciom2 & & so on la.ye la,bini die,suke die la nk wat ape:)nk wat smue tu sblom kwin,peh!dose besar tu~[ingtkan diri sndri juge sbnrnye]

10)mase becinte,jgnlah overacting sgt
*yg ni bukan ape,kalau tak jadi kawin,sape yg malu?kau & family kau jugak kan.kalau jdi kawin pon,org akan ckp."eloklah kwin,kalau tak kwin wat dose aje"kau nk org ckp mcm tu?

hem,aku rase ckoplah 10 org kate sal org becinte ni dulu.nanti2 aku wat org kate sal bende2 lain lak taw.ekceli,saje je upd8 ngarot2.tibe2 mcm nk ckp sal cinte,mekaseh gak la kat rumate yg trot membantu.ehehe.okay.daa~

Wednesday, March 30, 2011

good time spender

oh,bukan bukan bukan.
smestinye bukan spender(sluar kecik kau) yg aku maksodkan.
ce kau jdi translator bm-bi sebijik2,ini lah jdiknye.
haha.so,in a nutshell,actually it is
pengguna masa yang baik/bijak.so,its me!
well,lantak lah kau nak cakap aku masok bakol angkat sendri
or naik lift tekan sndri.dh tu?kau nk tlg ke?
haroslah tak kan.fhm sgt dh ngan org2 malaysia nih.
eh,bukan bemaksod aku tak syg malaysia okay.
sayang sgt!i am very proud to be a malaysian u noe.
hurm.sad to say lah kan,aku kne postpone my thesis punye viva
from 6 april kpd 18 aplril.sheesh~
slalu kne mcm ni.hari tu viva proposal pon kne postpone.
ni kne lagi.mmg lah bagus kau kate,sbb ade masa nk prepare ape sume.
tp u noe what,aku ade exam at the same time.
so,mmg prepare 50-50 je la kan sbb nk concentr8 on exam lagi.
well,taw2 je la kan.final exam in final semester,
mstilah nk perform bagos skit.nk cari kje dh after this.
takkan nk main2 lagi kot.mmg lah org kate
kalau pointer bwh 3,jgn haraplah nk dpt kje cpat!
tp if rezeki org tu mmg dh ada,akan ada juga kje untok dia.
am i rite?kita siapa nk judge dia?Allah lebih taw sume tu.cpat
or lamabat je sume tu.yg penting kita sbg umatnye,
kne lah berusaha.mana ade kje dtg begolek dpan mata.ye tak?
urm.aku sgt2 nk cri kje cepat2.bkn sbb nk kwin cpat2
aku nk sgt blikan mak aku ubat,baju
watkan sinki rumah,masokkan astro kat umah mak aku.
nk bg duit bulan2.nk bwk mak g jenjalan.mcm2
lagi lah.taknak dh begantong pd org2 yang anggap
smua tuh sbg hutang.tak suke berutang ni.
so,ekceli,
aku nk cter aku dok kg dri 25-30/3,which is today.
aku spend time ngan mak aku until i got 1 big secret yg smuaorg
tak tahu.hahahahahahah(gelak evil)
so,bukan bangga pon.just rase mcm mak trust me lah kan.
a bit seronok lah when evrytg pon mak kongsi ngan aku.
beza sgt mak aku yg dulu n skrg.
i can feel the warmness of a mother skrg nih.
anything pon mak mengadu ngan aku.
so,skrg nih mmg lagi rajin lah kan aku balik rumah.
hahaha.anak kesayangan lah katekan.
lastly,if my mom were reading this,i really wanna say....

and i really meant it.

Saturday, March 19, 2011

hari sedih sedunia...

mungkinkah sbb dosa-dosa aku sebelom ini?
mungkinkah sbb kesilapan yg pernah aku lakukan dlm hidup?
atau mungkinkah ini semua balasan dri Allah?
aku pon tak tahu.
mungkin ye.mungkin tidak.
apa yg pasti,aku mulai sedar dri lena yg panjang.
angan-angan yg kabur.
serta pendirian yg mula goyah.
aku bkn lagi aku yg dulu.aku adalah fatien yg baru.
tapi,aku ingin kembali pd fatien yg dulu.
yg sering mementingkan hukum agama.yg sering berpegang teguh
kpd agama dan sering menjadikan agama
sebagai tonggak hidop.
apa yg pasti,aku semakin jauh dri semua tu.
aku semakin mnjadi mnusia yg alpa.Ya Allah,selamatkanlah hambamu ini.
mmglah aku menunaikan solat 5 waktu.
membaca Al-Quran slpas solat.
menutup aurat ketika keluar.tetapi,
aku masih merasakan ada sesuatu yg hilang dri aku.
ya,nikmat iman tu tak lgi ku rasai seperti dahulu.
seperti ketika aku di sekolah rendah.
terima kasih yg tak terhingga kepada abgku kerana telah menyedarkanku
dgn teguranmu.aku benar2 tersentak.
tapi,aku percaya,jika aku tak lebih2,mesti abg tak mcm ni kan?
aku adik.adik perempuan.masih dosaku dipikul olehnya.
aku masih lagi tanggungjawabnya.
maafkan aku abg!
aku ingin menyemai smula nila2 yg sudah hilang dri hidupku.
pergilah cinta duniawi buat seketika.
hadirlah cinta Illahi menyinari hidupku.
aku benar2 perlukanmu!

Friday, March 18, 2011

FINAL Dinner


As you all know,yesterday was our college's Dinner night.
Yeah,it will be my last dinner in UKM
as i might be graduating on this September
Nothing much to talk about the dinner but basically,
the previous 2 years dinner still the best one,not the last night one.
why did i say so?
obviously,the Chinese are conquering the reception.
even the malay song was sang bt the Chinese!
what the hell?
we still have the malay with the best voice,
tp knape u chose the Chinese yg pakaiannye menjolok mata?
yes,its true,for them,takdelah menjolok mate sgt kan
but for majlis yg open,i mean ade malay,indian, and chinese,its
agak menjolok mata.
about the menu plak,theres so many protein instead of carbs!
can u imagine,theres chicken grill,chicken chop,satay chicken,ikan.
the carbs,nasi goreng yg amat pedas n meehun goreng yg
dh nk basi i tot.so,coleslow ade lah 1 sudu.
really tak balance meh.

so,in my conclusion n what can i see.
CHINESE really wanna conquer us.sangat.
obviously okay.mlm tdi,everything is proven!
i may sounds a bit racist tp its true.
byk sgt beza dengan if pengarah dinner tuh malay.
3 years la.i can see the difference okay.baju AJK pon dh merah.
lapik meja pon dh merah.tak ke mcm
gong xi fa chai dah?AJK pon ramai kaum diorg.
aduhai!
anyhow,these 3 years memories will always be in my heart
sbb once dh kje,maybe tak dpt nk g dinner free dh kot.
actuallt we pay 10 bucks fer it.huhu.
oh ya,kat ats tuh ade lah sekeping gambar dinner.
yg lain2,tgk kat fb lah ekh.
i am simple!
till then,bye!

ps:i ve been busy nowadays + the JARING is so lembab.thats what make me susah nk update blog nih.huhu

Sunday, February 27, 2011

biarlah apa kata mereka

biarlah org nk kata entri nih lame ke hape ke
aku pnye page,bukan korg punye.
aku dh lama gila tak post entri baru
rase cm ade sarang2 lebah n tikos lak kat page nih.
bkan sbb ape,aku bz sesangat on weekdays.
weekend aku sometime balik rumah,tak pon study.
kalau ade niat nk update,internet lak cam ape je
lambatnye.jenoh temak naip,last2 tak leh
post.sabor jelah!okay,aku mmg demam kak limah.

eh eh, ingt tak entry sal aku nk pengsan lam tren?
pastu entry aku senggugot melampau?
okay ini nk cerita aku kena jangkitan kuman dlm mlot.
bala ni bala.teman rase teman kne mandi bunge dh ni.kak limah again.
tahap kesakitan tekak sgt melampau smpai kne g PK.
dptla ubat mcm2.ade ubat dmam skali tu.
so,after 3 hari,dh rase getting better la.nk telan ape2 pon dh
tak sakit.no more muke kerot2 nk telan air lior.eheh.

ekceli aku risau ni.
sbb alat pencirian ntok sampel aku tuh,blom dpt booked!
haish~bile lak aku nk wat analisis dia?
5/4 aku dh kne bentang results aku.sempat ke tak nih?
kalau tak sempat mcm mne?
hadoi..aku nk grad weh!nak!!doa2 kan lah boleh siap ye.

aku skrg nih mmg slalu blik rumah.
knape?sbb mak aku cm kesorangan lah.kesian dia.
haha.rase manje plak dok rumah sorang2 ala2
anak tunggol gitu.aish.nih dh rindu mak aku lagik nih.

weh weh.aku nk bertaubat lah.nk jadik dak baik.
cmne ekh nk mula?aku takdelah jahat sgt.
tapi nk jadik lagi baik.faham tak?
korang ni pon.erm.nak sgt.pakaian tu,nanti2 lah tukar.
keperibadian tuh kne mula dulu.ye tak?
okay,mari semua menyokong aku!
moh kite!

Tuesday, February 15, 2011

senggugot!

kali nih aku nk cter pasal senggugot.
ini bukan sakit sakit mcm kne gigit semot api okay.
ini sakit yg boleyh menganggu jiwa dan rage si pesakit.
kau lelaki,kau ape tahu?
bagi kau,sunat tu lah yg paling sakit,kan?
padahal bagi kaum wanita,byk lagi kesakitan yg kami kne tempuhi.
setiap kali bulan purnama,kami menahan sakit.every months okay.sunat sekali je.
and then,bila dh kwin,everytime nk besalin,
again.bersabung nyawa ntok lahirkan zuriat korg.
tp still,korg tetap akan cari yg lain kalau ktorg nih dh gemok,
tak mcm zaman muda mudi dulu.
donia,donia.
okay,aku mengalami senggugot nih dh 2 hari.smlm n ari nih.
nih pon baru aje okay stelah aku mkn menstrual panadol
dicampor lak ngan 100plus.mmg kaw2.
so,dh rase okay ckit.leyh lah aku sambong berjuang
untok exam esok.humph!

btw,fer those yg wishes my bday,thanks so much!